Seznam programů

Čas na kávu

Každý má rád svoje kafe trochu jinak - pojďme ale zjistit, jak samotná káva ovlivní náš výsledný nápoj.

Provedení Workshop
Míra fyzického zapojení účastníků Malá
Míra náročnosti na interakci Střední
Úroveň obtížnosti programu Základní znalosti
Doplatek na místě Pokud můžeš, vzorek tvé oblíbené kávy, ať máme co ochutnávat.
Lektor Jakub Ditrich
Zobrazit programy tohoto lektora
Většina bloku bude praktická. Společně zrealizujeme "cupping" - standardizovanou ochutnávku kávy. Při tom se pobavíme o tom, co to káva je a jak se dostává z plantáží a farem až k nám do šálku. Nastíním nejběžnější metody přípravy a jak se dají adaptovat do přírody a na tábory. Na samotnou přípravu metod nám nezbyde čas, odkážu vás ale na dobré zdroje, kde se s nejlepšími postupy s jednotlivými metodami seznámit. Nějaké vzorky k ochutnání přinesu, ale budu rád, když vezmeš svou oblíbenou, ať ji můžeš posdílet s ostatními a mít přímé porovnání. Stačí cca 20g (cca 2 polévkové lžíce).
Kafe doma i v lese

Kafe je dnes už neodmyslitelným palivem společnosti. Pojďme se pobavit o tom, jak si ho co nejvíc užít, ať už jsme kdekoliv.

Provedení Workshop
Míra fyzického zapojení účastníků Malá
Míra náročnosti na interakci Střední
Úroveň obtížnosti programu Základní znalosti
Doplatek na místě Pokud můžeš, vzorek tvé oblíbené kávy, ať máme co ochutnávat.
Lektor Jakub Ditrich
Zobrazit programy tohoto lektora
Na tomto programu budeš snad víc ochutnávat, než poslouchat. Začneme společnou degustací (tzv. Cupping) různých káv. Přivezu nějaké vlastní, ale bude zajímavější, když přineseš něco, co piješ doma, a budeme to moci ochutnat společně. Stačí bohatě 15g (cca 2 polévkové lžíce) namleté i nemleté, poradíme si s ledasčím. Pak si ve stručnosti povíme, kde se káva bere a jak se dostává do pytlíků v kavárnách. A na konec se budeme bavit o metodách přípravy a jejich adaptacích na cesty, tábory atd. Ukážu jak si kávu dělám já, jak si vyladit recept, a dojde i na druhé kolo ochutnávek. Pokud máš oblíbený hrneček, vem si ho s sebou.